سازمان دهی در فست فود

 

هر فست فودی برای توسعه و رشد پایدار و رسیدن به اهدافش نیازمند سازمان دهی فعالیت های جاری خود می باشد.

لذا در این راستا نیازمند تخصص گرایی های مختلف و برون سپاری فعالیت های غیر استراتژیک خود می باشد.

اصولا فعالیت های جاری فست فودها بدون سازمان دهی امکان پذیر نمی باشد،به طور کلی روابط متقابل پرسنل در تمامی واحدها از جمله آشپزخانه و فر پیتزا ، کانتر، بک، سالن، دلیوری، پیک و مدیریت منجرب ،به ارائه خدمات شایسته به مشتریان می گردد.

موفقیت هر فست فودی مستلزم به کار گیری مناسب تجهیزات حرفه ای آشپزخانه،مواد اولیه با کیفیت،نیروهای آموزش دیده و منابع مالی تخصیص داده شده به امور مهمی چون تبلیغات می باشد.

 

البته در این گروه نقش منابع انسانی پر رنگ تر از سایر آیتم ها تلقی می گردد،به طوری که با یک برنامه آموزشی صحیح و سیستم های انگیزشی صاحبان فست فود را کامیاب خواهند نمود.

اصولا فست فودهای موفق و سازمان یافته دارای ویژگی های منحصر به فردی چون:

 

    دارای هدفی مشخص و اراده ای جمعی برای نایل شدن به آن می باشند.

    از منابع انسانی با بهره وری بالایی ( فر پیتزا ) برخوردار هستند.

    دارای ساختار سازمانی منظمی هستند.

    همسو با اجتماع و تغییرات محیطی حرکت می کنند.

    توان بالایی در انطباق با محیط بیرون دارند.

 

نمونه های بارز فست فودهای موفق همچون:

 

    مک دونالد

    ساب وی

    کینگ برگر

    پیتزا هات

    کی اف سی

    دومینو

    ...

قیمت ماشین آلات و تجهیزات فست فود

یکی از سوالاتی پر اهمیتی که سرمایه گذاران در بخش فست فود با آن روبرو هستند،تعیین تخصیص منابع برای تجهیزات و ماشین آلات فر پیتزا می باشد.

 

البته این مهم به عوامل مختلفی بستگی دارد.

که در مطلب زیر به تعدادی از این عوامل اشاره می کنیم.

 

    ·         متراژ مغاره:شاید بعضی از تجهیزات رابطه یک به یک با یک فست فود داشته باشد ولی برخی از تجهیزات نسبت مستقیمی با متراژ فست فود دارد.

    ·         نوع مالکیت:در برخی موارد کسانی که مالکان مغازه هستند ترجیح می دهند از تجهیزاتی با کیفیت بالا تر استفاده کنند.

    ·         برنامه استراتژیک:قطعا نوع برنامه استراتژیک شما تاثیر مستقیمی با نوع تجهیزات انتخابی شما دارد.

    ·         تعداد مشتریان:با افزایش تعداد مشتریان و سفارشات استفاده از تجهیزاتی با تیراژبالاتر الزامی است.

    ·         سرمایه در نظر گرفته شده:بدیهی است که سرمایه نقش کلیدی در انتخاب تجهیزات دارد.

    ·         مهارت پرسنل:پرسنل خبره تر به دلیل راندمان بالاتر شاید گاهی بتوانند جای برخی از تجهیزات را بگیرند.

    ·         هزینه منابع انسانی:قطعا با بالاتر رفتن حقوق و دستمزد پرسنل و مشغله های مربوط به آنان سرمایه گذاران ترجیح می دهند از تجهیزات پیشرفته تر استفاده می کنند.

    ...

 

 

ولی به طور کلی قیمت برخی از ماشین آلات را جزء گران قیمت تشکیل دهنده تجهیزات فست فود می باشند به ترتیب زیر می باشد.

 

    سرخ کن مرغ سوخاری تحت فشار هنی پنی 8000 با پته سبز و تایید استاندارد ایران سی و هفت میلیون و پانصد هزار تومان

    مریناتور تحت خلا با عملکرد دقیق با پته سبز و تایید استاندارد ایران شش میلیون و پانصد هزار تومان

    بردینگ دو لگن ایرانی با موتور به قیمت هفت میلیون تومان

    دیس پلی مرغ سوخاری با دو بخش بخار و خشک مورد استفاده برند جهانی kfc  با پته سبز و تایید استاندارد ایران هشت میلیون و پانصد هزار تومان

    سرخ کن سیب زمینی امریکن استایل وارد شده توسط گروه iranhfc ( گروه تخصصی راه اندازی فست فود و کافی شاپ) که قابلیت تولید محصولات سوخاری را نیز دارد با پته سبز و تایید استاندارد ایران پنج میلیون و پانصد هزار تومان

    دستگاه برگر ذغالی 910 ملیمتر امریکن استایل وارد شده توسط گروه iranhfc ( گروه تخصصی راه اندازی فست فود و کافی شاپ) که قابلیت تولید محصولات سوخاری را نیز دارد با پته سبز و تایید استاندارد ایران پنج میلیون و پانصد هزار تومان

    دستگاه گریل استیک 910 ملیمتر امریکن استایل وارد شده توسط گروه iranhfc ( گروه تخصصی راه اندازی فست فود و کافی شاپ) که قابلیت تولید محصولات سوخاری را نیز دارد با پته سبز و تایید استاندارد ایران پنج میلیون و پانصد هزار تومان

    ...

شایان ذکر است محصولات خارجی و فر پیتزا  گروه دارای یک سال گارانتی و هفت سال وارانتی می باشند.

 

چه تجهیزاتی برای راه اندازی فست فود و رستوران مورد نیاز است؟

 

یکی از کلیدی ترین آیتم ها در راه اندازی فست فود و رستوران خرید تجهیزات و فر پیتزا می باشد که از ابعاد مختلفی دارای اهمیت است.

 

 

·         مناسب با نیاز شما باشد

 

 

ابزار لازم برای اجرای هر فنی از کلیدی ترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

گاهی عدم توجه به این مقوله باعث خرید تجهیزاتی با هزینه بسیار بالا خواهد گردید که اگر در موارد کاراتر هزینه گردد موفقیت شما را تظمین خواهد نمود.

 

 

·         توانایی پاسخگویی در اوج فروش را برای شما داشته باشد

 

 

بالانس بودن خط یکی از فاکتورهای بسیار مهمی است که شما را در اوج فروش یاری خواهد نمود.

باید به این نکته توجه داشت آن چیزی که کا رشما را در ساعات شلوغی یاری می کند تعداد دستگاههای زیاد شما نیست، بلکه بالانس بودن خط شماست.

 

 

·         هزینه ی آن توجیه اقتصادی داشته باشد

 

 

این بحث را با این سوال می توان توضیح داد:

 

 

آیا به نظر شما برای فست فودی که روزانه ۱۰۰ عدد برگر می فروشد خرید دستگاهی که در هر ساعت ۳۰۰ عدد برگر را پخت می کند با قیمت ۶۰ میلیون تومان توجیه دارد؟

 

 

برای مثال :فردی برای مشاوره بعد از راه اندازی به گروه مراجعه نموده بود این فست فودی در یکی از شهرستانهای کوچک شمالی قرار داشت که  مبلغ هفتصد میلیون تومان تجهیزات  برای راه اندازی فست فود خریداری نموده بود،که مهمترین عامل در از توجیه خارج نمودن فست فود بود.

اگر این مجموعه تا 200 میلیون تجهیزات و فر پیتزا خریداری نموده بود با فروش موجود پروژه توجیه داشت.

قالب پیتزا در فست فودها

  

اصولا پیتزا ها را در قالب پیتزا تاپ می کنند و سپس در فر پیتزا قرار می دهند.

 

قالب های پیتزا در اکثر فست فودها از جنس آهن تهیه می شود که به مرور سیاه شده و ظاهر بدی پیدا می کند.

اما گروه دیگری از قالب ها از جنس آلومینیم تهیه می شوند که برای سلامتی انسان بسیار مضر می باشد،زیرا با تحقیقات به عمل آمده ظروف آلومینیمی باعث بیماری آلزایمر یا همان فراموشی می شود.

البته قالب ها را به طور کلی می توان از نظر آیتم های زیر طبقه بندی نمود:

 

    ·         اندازه

    ·         شکل

    ·         جنس

    ·         سبک

    ·         روکش

 

 

البته استفاده از هر یک از این آیتم ها پیتزایی منحصر به متد خود را در اختیار شما قرار می دهد.

 

 

ناگفته نماند پیتزا های ایتالیایی را معمولا روی توری یا بدون قالب روی سنگ کف تنور قرار می دهند.

 

یکی از نکات برجسته ای که باید در مورد قالب های پیتزا به آن اشاره نمود نحوه تمیز کردن آنها می باشد.

اگر در زمان تاپ کردن پیتزا اپراتور یا پرسنلی که وظیفه تاپ کردن پیتزا را بر عهده دارد دقت لازم را بنماید و پنیر پیتزا یا مواد پیتزا را به صورت صحیح روی هم بریزند به طوری که این مواد روی قالب پیتزا نریزد و در زمانی که قالب درون فر پیتزا قرار دارد پخته نشود و به قالب نچسبد نیاز به شستشوی قالب ها نمی باشد، و با کشیدن یک دستمال تمیز این قالب ها برای استفاده در مراحله بعدی آماده می گردد.

 شاید بتوان ایرادی بابت نشستن قالب ها پس از هر بار استفاده گرفت ولی این ایراد وارد نیست، به دلیل این که معمولا پیتزا در زمان هفت دقیقه و با دمای دویست وهفتاد درجه سانتیگراد در فر پیتزا پخته می شود که این دما و مدت زمان برای از بین بردن تمامی میکروب ها و سایر عوامل بیماری زا کافی می باشد.

 

تجهیزات مورد نیاز فست فود

 

یکی از لازمه های فست فود حرفه ای ،تجهیزات مدرن می باشد،از مزایای داشتن آشپزخانه مدرن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

    داشتن کیفیت بالاتر به سبب داشتن تجهیزات مدرنتر و دستگاه فر پیتزا

    کاهش ضایعات حاصل از تولید

    کاهش پرسنل اجرایی فست فود

    افزایش سرعت تولید

    سطح بالاتر نظافت و بهداشت

........

 

تمامی آیتم های فوق باعث افزایش کیفیت کاری فست فودها می گردد.

 

معمولا یکی از پرسش های اولیه در راه اندازی فست ،لیست اقلام مورد نیاز آن می باشد.

برای این مهم شاید پاسخ های زیر راه گشای برخی از پرسش ها باشد:

 

 

    خطوط تولید مورد نیاز شما در پوشش به استراتژی مورد نظر شما چیست؟

    میزان تقاضای پیش بینی شده برای فست فود شما چه مقدار می باشد؟

    میزان سرمایه گذاری شما در واحد آشپزخانه بر اساس مدیریت مالی پروژه شما چقدر می باشد؟

 

 

پاسخ به هریک از سوالات بالا قطعا می تواند لیست متفاوتی از تجهیزات مورد نظر را برای شما لیست نماید. البته وقتی که شما وارد یک مغازه فروش تجهیزات فست فود می گردید با گزینه های بسیار متفاوتی در انتخاب تجهیزات ( دستگاه فر پیتزا ) روبرو می گردید و این مهم زمانی بدتر می شود که شما از یک مغازه به یک مغازه دیگر می روید و در آنجا اطلاعات متفاوت تری می گیرید، قطعا  گزینه های متفاوت انتخاب را برای شما دشوارتر خواهد نمود.

 

معمولا در مغازه هایی که تجهیزات فروخته می شود قطعا خرید ماشین آلاتی که در آنجا موجود است برای صاحبان مغازه مطلوب تر خواهد بود ولی ممکن است این لیست از ماشین آلات نیاز های واقعی شما را پوشش ندهد.

 

با توجه به تنوع بسیار زیاد ماشین آلات در بازار فروش تجهیزات فست فود و ابعاد متفاوت مغازه ها که نیازمند جانمایی های متفاوت می باشد، نیاز به مشاوره با  متخصصین صاحب دانش فنی و تجربه می تواند کمک شایان ذکری به شما بنماید.

 

 

از لحاظ فنی قطعا،وجود یک کارشناس حرفه ای درمقوله آشپزخانه راه گشا خواهد بود ،ولی بدیهی ایست که این مهم کافی نمی باشد ،برای این مهم نظرات مشاور خبره که توان بالایی در مدیریت پروژه دارد کلید راه گشای این پرسش خواهد بود.