عملکرد بسته بندی

 دو عملکرد اصلی بسته بندی عبارتند از:

 

1. جمع آوری محصول و یا انواع گوشت ها  در واحدهای مناسب برای جابه جایی

2. حفاظت از محصول در طول مراحل توزیع، ذخیره و بازاریابی

 

امروزه بسته بندی جدیدی به منظور تامین طیف گسترده ای از نیازهای محصولات کشاورزی تازه، طراحی شده است که می توان مهم ترین ویژگی های لازم آنها را، به صورت ذیل خلاصه کرد:

 

الف) بسته بندی ها، هنگام روی هم قرار گرفتن در طول زمان جابه جایی و حمل، برای حفظ محتویات، باید از استحکام مکانیکی کافی برخوردار باشند.

 

ب)ساختار مواد بسته بندی نباید حاوی مواد شیمیایی باشد که به مواد غذایی منتقل شده و موجب سمی شدن محصولات می‌شود.

 

ج) بسته بندی باید نیازهای حمل و نقل و بازاریابی را بر حسب وزن، اندازه و شکل مهیا سازد.

روند اخیر در جهت کاهش اندازه و اشکال گوناگون بسته بندی از طریق یک دست کردن بسته‌بندی صورت می گیرد.

پالت سازی و کنترل مکانیکی، یکسان سازی و سورتینگ مرغ  را برای علمکرد اقتصادی ضروری می سازد.

 

د) بسته بندی ها باید امکان سردسازی سریع محتویات را داشته باشند. همچنین نفوذپذیری ورقه های پلاستیکی، نسبت به گازها، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

ه) باز یا بستن آسان، می تواند در شرایط بازاریابی محصول مهم باشد.

 

و) شکل بسته بندی باید به گونه ای باشد که محتویات درون خود را نشان دهد.

ز) گاهی اوقات لازم است بسته بندی، نور را از خود عبور دهد و یا به عبارتی شفاف باشد.

ح) بسته بندی باید کمکی برای عرضه در عمده فروشی ها باشد.

ط) گاهی بسته بندی برای سهولت دور انداختن، استفاده مجدد و یا بازیافت، طراحی می شود.

ی) هزینه بسته بندی تا حد ممکن کاهش یابد.

 

بسته بندی از فساد میوه ها و سبزی های  تازه  و سیستم سورتینگ مرغ  جلوگیری کرده یا آن را تا حد زیادی به تاخیر می اندازد.

با وجود این، بسته بندی نادرست ضایعات محصول را افزایش می دهد.

بسته بندی باید در برابر آلودگی، آسیب و کاهش بیش از حد رطوبت، محصول را حفظ نماید.

از طرفی که فقدان یک بازدارنده رطوبت اضافی، می تواند موجب افزایش رطوبت نسبی در بسته بندی شده و به علت وجود موجودات ذره بینی، یا خراش سطحی بعضی میوه ها، باعث فساد و پوسیدگی سریع محصولات گردد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.