سیستم تهویه و تصفیه دود جوشکاری

 

 Welding_Fume_Ventilation_System

 

سیستم های تهویه موضعی، براساس دریافت و دفع آلاینده ها قبل از پراکنده شدن در محیط کار طراحی می شوند.

 هود مکنده موضعی و هود آشپزخانه صنعتی نقطه ورودی سیستم تهویه بوده و بدون توجه به شکل ظاهری آن، شامل کلیه نقاط باز دهانه کانال است.

کار اساسی هود، تامین گستره ای از مکش هوا به منظور دریافت موثر آلاینده و انتقال آن به درون هود است.

 

خواص آلاینده Contaminant Characteristics

 

1.اثرات اینرسی Inertional Effect

 

اثرات اینرسی گازها، بخارات ناچیز بوده و ذرات کوچک یعنی ذرات با قطر کمتر از 20 میکرون (که شامل ذرات قابل تنفس نیز هستند) اثرات اینرسی قابل ملاحظه ای ندارند.

 این مواد نسبت به هودهایی که در آن مخلوط شده اند. به صورت انفرادی حرکت خواهند کرد.

در این شرایط لازم است که هود صنعتی گستره ای از سرعت ربایش کافی را تامین کند تا ذرات آلاینده را به دام انداخته و جریانهای متلاطم محیط، در کنترل آلاینده اختلالی ایجاد نکند.

 

2.چگالی موثر Effective Specific Grravity

 

در نظر گرفتن مخلوط هوا و آلاینده سنگین تر و یا سبک تر از هوا در اهداف بهداشتی اهمیت چندانی ندارد.

لذا ذرات ریز، بخارات، دما ها و گازها در حقیقت مانند هوا بوده و حرکت آنها همراه حرکت هوا خواهد بود.

تنها استثنایی که می توان قائل شد فرایند های فوق العاده داغ و سرد و نیز زمانی که میزان تولید آلاینده زیاد بوه و لازم است قبل از رقیق سازی کنترل گردد.

 

 

3.اثر مسیر متلاطم Wake Effects

 

با عبور هوا از اطراف یک شیء، پدیده ای به نام "جدایی لایه مرزی" رخ می دهد.

این پدیده منجر به تشکیل یک مسیر متلاطم در پایین دست شیء میشود، نظیر خطی که در اثر عبور کشتی بر روی آب بجای می ماند.

 مسیر متلاطم، ناحیه ای است که اختلاط نامتجانس و گردش مجدد هوا در آن ناحیه صورت می گیرد. چنانچه شیء مورد نظر فردی باشد که در کنار منبع مولد آلودگی کار کند، آلودگی مجدداً به منطقه تنفسی وی برخواهد گشت.

یکی از نکات حائز اهمیت در طراحی تهویه موضعی برای کنترل آلودگی، به حداقل رسانیدن این مسیر متلاطم در اطراف بدن فرد و تا حد امکان نگهداشتن منابع آلودگی به دور از این مناطق برگشت پذیر می باشد.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.