بررسی انواع لیوان کاغذی

مواد اولیه: کاغذ روکش دار پلی اتیلنی سینگل یا دابل

 

کاغذ روکش دار سینگل: تنها یک طرف از کاغذ خام توسط فیلم پلی اتیلن روکش می گردد(ظاهر: تنها بخش داخلی لیوان

حالت صیقلی و درخشان دارد)

کاغذ روکش دار دابل: هر دو طرف کاغذ خام توسط فیلم پلی اتیلن روکش می گردد(ظاهر: هر دو طرف از کاغذ حالت صیقلی

دارد)

وزن کاغذ: واحد گرماژ(وزن کاغذ براساس گرم در هر متر مربع)کاغذ با گرماژ 200 به معنای هر متر مربع از این کاغذ 200 گرم وزن

دارد.

وزن روکش پلی اتیلن: هر متر مربع از روکش پلی اتیلن وزنی بین 12 الی 24 گرم داراست.

وزن کاغذ روکش دار پلی اتیلنی: وزن کاغذ روکش دار سینگل(وزن کاغذ خام + وزن روکش پلی اتیلنی) وزن کاغذ روکش دار

 

دابل (وزن روکش پلی اتیلنی داخلی + وزن کاغذ خام + وزن روکش پلی اتیلنی خارجی)

 نام لیوان های یکبار مصرف کاغذی:                 

1- نام براساس ماده اولیه مصرفی: لیوان یکبار مصرف کاغذی سینگل و لیوان یکبار مصرف کاغذی دابل

2- نام براساس ظرفیت لیوان: 4 ، 5 ، 6 ، 7 ، 8 ، 9 ، 10 ، 11 ، 12 ، ... و 32 اونس، هر اونس برابر است با 28.34 گرم، به عنوان مثال

 

هر لیوان یک اونسی ظرفیتی برابر 28.34 میلی لیتر داراست.

 

ظروف بین 3 الی 18 اونس لیوان ، بین 20 الی 60 اونس کاسه نام گذاری می گردند.

 

3- نام براساس مصارف: لیوان نوشیدنی های داغ (لیوان قهوه ، لیوان چای ، لیوان آب جوش ) ، لیوان نوشیدنی های خنک ( لیوان نوشابه) و لیوان بستنی

 

4- متذکر می گردد لیوان های یکبار مصرف کاغذی سینگل برای مصارف نوشیدنی های داغ مناسب می باشد.

استعمال برای نوشیدنی های خنک موجب سوراخ شدن لیوان و نشط مایع از لیوان می گردد.

 

و لیوان های یکبار مصرف کاغذی دابل برای مصارف نوشیدنی های داغ و خنک مناسب می باشد.

بررسی تجارت تولید لیوان های یکبار مصرف کاغذی:              

1- مطالعه بازار هدف

2- درک این موضوع که لیوان با چه ظرفیت و از چه نوع(سینگل یا دابل) فروش بیشتری در بازار دارد( مرسوم می باشد)

این عمل به شما در مشخص نمودن ظرفیت لیوان های استاندارد و مواد اولیه مصرفی شرکت یاری می رساند.

همچنین به شما در انتخاب دستگاه کمک خواهد نمود.

 

3- بررسی میزان فروش شما در روز یا در ماه ، شما را در انتخاب تعداد دستگاه لیوان کاغذی  برای خرید یاری می رساند.

4- فراگیری روند تولید لیوان های یکبار مصرف کاغذی و  روند تولید کلیه ظروف یکبار مصرف کاغذی

5- محاسبه هزینه های تولید یک عدد لیوان یکبار مصرف کاغذی

پیش از تولید لیوان های یکبار مصرف کاغذی:              

1- خرید کاغذ روکش دار پلی اتیلنی (سینگل یا دابل): تولید کننده کاغذ ، کاغذ را برای تولید کاغذ بدنه لیوان به صورت صفحه و برای

تولید بخش تحتانی لیوان به صورت رول در اختیار شما قرار می دهد.

اطلاعات سایز صفحات کاغذ و همچنین رول کاغذ برای خریداری

2- چاپ بر روی کاغذ: چاپ افست برای این منظور مناسب می باشد. همچنین شما می توانید یک دستگاه چاپ برای فرآیند چاپ

کاغذ خریداری نمایید. یا از شرکت های دیگر برای اجرای این فرآیند درخواست نمایید. تعدادی از شرکت های تولید کننده کاغذ فرآیند

چاپ آنها را نیز برعهده می گیرند.

3- برش کاغذ: شما می توانید از دستگاه برش برای فرآیند برش صفحه کاغذ به کاغذ بدنه لیوان استفاده نمایید.

تولید لیوان های یکبار مصرف کاغذی:               

1- روند تولید محصول در دستگاه

 

2- اجزاء اصلی و قالب ها در دستگاه

 

3- مشاهده فیلم فعالیت دستگاه

 

انتخاب دستگاه:                  

براساس ظرفیت محصول:                        

1- دستگاه با مدل های LBZ-LA و LBZ-LB برای تولید لیوان های یکبار مصرف کاغذی مورد استفاده قرار می گیرد

2- دستگاه با مدل های LBZ-LC و LBZ-LD برای تولید کاسه های یکبار مصرف کاغذی مورد استفاده قرار می گیرد.

براساس مصارف و مواد اولیه:                          

1- برای مصارف نوشیدنی های داغ لیوان های یکبار مصرف کاغذی سینگل و ظروف کاغذی تولید نمایید برای همین منظور مدل LBZ-LA بهترین

انتخاب برای خرید دستگاه می باشد.

2- برای تولید لیوان های سینگل و دابل برای مصارف نوشیدنی های داغ و خنک ( لیوان تولیدی هم برای نوشیدنی های داغ و هم

برای نوشیدنی های خنک مورد استفاده قرار گیرد) بهترین انتخاب مدل LBZ-LB برای خرید دستگاه می باشد.

  فروش لیوان های یکبار مصرف کاغذی:            

1- کشورها و مناطق مختلف ، بازار های متفاوتی دارند

 

تنوع لاک

لاک، یک پای اصلی در صنعت قوطی است. به جز معدود قوطی هایی که بدون لاک تولید می شوند، اغلب قوطی ها دارای پوشش لاک هستند

تا چند سال پیش لاک مصرفی در این صنعت به طور کامل وارداتی بود، اما خوشبختانه حالا با گسترش فعالیت شرکت های مختلف، نزدیک به کل مصرف داخل، توسط تولیدکنندگان داخلی از قبیل گهرفام، سپندرنگ، پایاز رنگ و ... ساخته می شود.

علی رغم این پیشرفت، جای این گلایه نیز وجود دارد که تولیدکنندگان لاک و پروفیل  برای تولید لاک های اختصاصی تحقیقی صورت نمی دهند.

به طور معمول در قوطی سازی های ما تنها یک نوع لاک برای انواع قوطی ها مصرف می شود، در حالی که لاک ها متناسب با موادی که درون قوطی بسته بندی خواهد شد، باید دارای مشخصات متفاوتی باشند.

در واقع لاک ها باید به طور تخصصی مصرف شوند. بعضی محصولات به لاک نیاز ندارند و برای شماری دیگر، یک لاک معمولی کفایت می کند.

اما برای بعضی اقلام، می بایست از لاک های خاصی استفاده شود.

 

برای مثال:

 

آب پرتقال در قوطی بدون لاک خوش طعم تر می شود.

میوه های بدون رنگ مانند آناناس به لاک نیاز ندارند.

میوه های رنگی و گوجه فرنگی باید لاک مناسب داشته باشند.

خیارشور لاک بسیار مقاوم می خواهد.

گوشت فشرده و کالباس باید لاک آلومینیوم یا لاک مخصوص داشته باشد که گوشت به بدنه آن نچسبد.

علی رغم وجود اطلاعات در این باره، در اغلب کارخانجات قوطی سازی برای همه کارها از یک نوع لاک استفاده می شود

. نظارت وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد نیز نتوانسته است این معضل را حل کند. به توصیه این سازمان ها در مواردی که پوشش مقاوم تری نیاز باشد، لاک دوپوشش (یعنی دو بار لاک زدن) انجام می شود که پروسه ای وقت گیر بوده و به مصرف زیاد لاک منجر می شود

. در حالی که به جای دو بار لاک زدن بهتر است از یک لایه لاک مناسب استفاده شود.

روش دوپوشش، چند سال پیش از اتریش به ایران سرایت کرد، آن ها از آن برای لاک زدن قوطی های کنسرو ارتش استفاده کرده بودند. در ایران نیز چون زمان نگه داری کنسرو ها دو سال در نظر گرفته می شود، لاک دو پوشش اعمال شد، این روش حالا در مواردی به عنوان مقاوم سازی لاک پذیرفته شده است.

ضروری است که وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد در این مورد تجدیدنظر کنند و تولیدکنندگان لاک نیز بر تنوع و کیفیت محصولاتشان بیفزایند

 

تاریخچه پلی اتیلن

پلی اتیلن چگالی پایین اولین بار در سال 1933 در انگلستان توسط Imperial Chemical Industries Ltd. (ICI)  در حین بررسی اثرات فشارهای بالا بر پلیمریزه شدن پلی اتیلن و لوله های پلی اتیلن و ..... تولید شد. ICI

در سال 1937 حق ثبت اختراع را دریافت کرد و تولید تجاری خود را در سال 1939 اغاز کرد.

این ماده اولین بار در جنگ جهانی دوم بعنوان عایق برای کابل های رادار مورد استفاده قرار گرفت.

در سال 1930 Carl Shipp Marvel ، یک شیمیدان امریکایی یک ماده چگالی بالا را کشف کرد اما این شرکت در شناسایی پتانسیل این محصول شکست خورد و این امر به Karl Ziegler از the Max Planck Institute for Coal Research at Mülheim an der Ruhr, W.Ger. واگذار شد و اعتبار اختراع پلی اتیلن چگالی بالا خطی را بدست اورد که Ziegler با Erhard Holzkamp در سال 1953 این فرایند را بسط داد و واکنش در فشار پایین را با یک ترکیب الی فلزی تسریع بخشید.

این فرایند بعدها توسط شیمیدان ایتالیایی Giulio Natta, گسترش یافت و ترکیبات اکنون بعنوان کاتالیزورهای Ziegler-Natta شناخته میشوند.

 به خاطر این ابداع Ziegler جایزه نوبل را برای شیمی در سال 1963 دریافت کرد.

از ان زمان تاکنون، دانشمندان از طریق کاربرد کاتالیزورهای مختلف و بکارگیری روشهای مختلف پلیمرزه پلی اتیلن با ویژگی ها و ساختارهای گوناگونی و انواع دستگاه جوش پلی اتیلن  را تولید کرده اند.

برای مثال LLDPE, در سال 1968 توسط شرکت Phillips Petroleum معرفی گردید

 

سلامتی و ظروف

 

آیا می دانستید ظروفی که در آنها آب، چای، قهوه و ... می نوشید چه نقشی در سلامتی شما بازی می کنند؟


مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد: استفاده از ظروف پلاستیکی می تواند باعث ابتلا به بیماری های مختلفی همچون بی خوابی، خستگی و حتی ابتلا به سرطان شود 118 نوع بیماری به مصرف کنندگان باشند.

حال آیا میدانستید ظروف کاغذی مانند
لیوان کاغذی اگر در شرایط استاندارد تولید شوند در برابر حرارت آب جوش کاملا مقاوم هستند و هیچ گونه عارضه ای ندارند؟

آیا میدانستید بر روی لیوان های کاغذی میتوان چاپ دیجیتال انجام داد و حتی برای مصارف تبلیغاتی از آنها استفاده کرد؟


نکته مهم: و آیا میدانستید برای چاپ تصویر یا نوشته بر روی این لیوان ها می بایست از رنگ خوراکی (رنگ فود گرید) استفاده کرد؟

که در غیر این صورت ضرر آنها از ظروف پلاستیکی هم بیشتر خواهد بود.

رنگ صنعتی ارزان قیمت دارای سرب می باشد و تولید کننده غیر مجاز برای پایین آوردن قیمت تمام شده محصول تن به استفاده از رنگ صنعتی داده و سلامت جامعه را به راحتی به خطر می اندازد که اولین عارضه آن از کار افتادن کلیه می باشد.

تشخیص این لیوان ها بسیار ساده است.

اگر داخل یکی از آن ها بو کنید متوجه می شوید که بویی شبیه به بوی رنگ یا نفت می دهد.

حتما از لیوان های کاغذی بدون بو استفاده کنید و مطمئن شوید زیر لیوان شماره پروانه بهداشت تولید کننده درج شده باشد.

این لیوان ها سلامتی شما را تضمین می کنند.

نتیجه...

ظروف کاغذی اگر در شرایط استاندارد تولید شوند به سلامتی شما آسیبی نمی رسانند.


 ظروف کاغذی به طبیعت آسیب نمی زنند.


ظروف کاغذی به تبلیغات شما کمک می کنند.

 

چگونگی کار پرده هوا

وقتی به عنوان یک پرده هوای غیر گردشی استفاده می شود، هوا از طریق مکش وارد دستگاه می شود، وارد فن شده و توسط فن به سرعتش افزوده می شود.

این حرکت سریع باعث حرکت هوا به داخل پلنیوم شده که به پخش هوا در تخلیه نازل امکان می دهد.

پره های به شکل یوروفویل در نازل، بخارهوای یکنواخت با حداقل آشفتگی ایجاد می کنند.

تخلیه هوا از بین نازل، بخار را به سمت زمین پرتاب می کند. تقریباً %80 هوا به درون پرده هوا و%20 در جهت مخالف بر می گردد.

 

برای عملکرد بهینه دستگاه، زاویه نازل تخلیه باید درست تنظیم شود. نازل پرده هوا باید قابلیت تنظیم کردن داشته باشد تا بتوان آن را تا 20 درجه به سمت بالا یا پایین پرده حرکت داد.

می توان به طور افقی بالای در، یا به طور عمودی کنار یا هر دو طرف ورودی نصب کرد.

 

 نصب افقی بالای در احتمال آسیب به پرده هوا را به حداقل خود می رساند. اگر پرده هوا به طور عمودی نصب شود باید تمام نکات ایمنی رعایت شود.

 

 

 چهار گروه اصلی از پرده هواهای غیر گردشی وجود دارد تا انواع نیازها برآورده شود:

 

• کنترل آب و هوای محیط های صنعتی

 

• ورودی های تجاری

 

• کنترل حشرات

 

• خنک کننده، فریزر

 

 

مواردی زیر  باید در هنگام انتخاب دستگاه مورد توجه قرار بگیرند تا نتیجه مطلوب به دست آید:

 

•مقدار فشار

 

•سایز مناسب

 

•ابعاد فیزیکی شکاف(دهانه) شامل ارتفاع ، پهنا، و فضای حاضر برای نصب.

 

• نوع پرده مورد استفاده مانند پرده هوا و پرده هوا صنعتی

 

• نوع شکاف، مثل ورودی مشتری، ورودی پرسنل، ورودی دستگاه....

 

• غالب آمدن باد و درجه حرارت بر شکافهای بیرون

 

• وجود هر نوع وزش باد به علت وجود اختلاف فشار در محل شکاف

 

 

نگهداری و نظافت دستگاه:

 

پرده های هوا به کمترین حد نگهداری نیاز دارند. نظافت برنامه ریزی شده، عملکرد و طول عمر دستگاه را تضمین می کند.