زیر آب یا لوله های تخلیه مولدهای بخار

 

 

هر مولد بخار باید حداقل مجهز به یک لوله تخلیه یا زیر آب باشد که به پایین ترین سطح آب دیگ مربوطه بوده وروی آن یک شیر نصب شود تا به وسیله آن بتوان تمام آب دیگ را خارج نمود.

 

در صورتی که چند مولد و دیگ بخار در یک محل نصب شده باشند و لوله های تخلیه آنها به یک مجرای مشترک متصل باشد هریک از لوله های تخلیه دیگها باید مجهز باشدبه :

 

 دو شیر که به آهستگی باز شود.

 

با یک شیر آهسته و یک شیر تند باز شود.

 

یا یک شیر تخلیه که توسط کلید مخصوص بازو بسته شود و این کلید یگانه کلید تمام شیرهای تخلیه مولدها بوده تا فقط موقعی که شیر بسته باشد بتوان کلید را برداشت .

 

شیرهای زیرین لوله های تخلیه در مولد بخار باید از هر گونه مانع یا حفره هایی که امکان جمع شدن رسوبات را دارد و مانع جریان گردد عاری باشد.

 

وقتی که لوله های تخلیه مولدهای بخار در معرض حرارت مستقیم کوره قرار گیرد باید آنها را به وسیله مواد نسوز طوری عایق نمود که در ضمن به آسانی قابل بازرسی باشد.

 

 محل ریزش آب لوله های تخلیه مولدهای بخار باید طوری انتخاب گردد که خطری برای کارگران نداشته باشد و همچنین لوله های تخلیه نباید به فاضلاب مستراح و روشویی ها مربوط گردد مگر آنکه قبلاً از مخازن تخلیه مولد بخار عبور داده شود.

 

در صورتی که مخازن تخلیه برای مولدهای و دیگ بخار به کار رود این مخزن باید دارای وسایل زیر باشد:

 

 الف - لوله های هواکش که شیر یا سوپاپی نداشته و سطح مقطع آن طوری باشد که از زیاد شدن فشار در مخزن جلوگیری نماید.

 

 ب - مخزن طوری نصب گردد که کلیه قسمتهای آنرا بتوان به سهولت بازرسی کرد .

 

اساس و پایه گریس

 

 

روغن پایه

 

اکثر گریس ها امروز تولید و استفاده می شوند از روغن معدنی به عنوان اجزای مایع خود. این گریس و روغن های معدنی و روغن صنعتی به طور معمول عملکرد رضایت بخش در اکثر برنامه های کاربردی صنعتی فراهم می کند. در دما (کم یا بالا)، گریس که با بهره گیری از روغن پایه مصنوعی به ثبات بهتر فراهم می کند.

 

غلیظ کننده

 

قوام دهنده ماده ای که، در ترکیب با روان کننده انتخاب شده، به ساختار نیم مایع تولید جامد است. نوع اولیه قوام دهنده مورد استفاده در گریس فعلی صابون فلزی است. این صابون شامل لیتیم، آلومینیوم، خاک رس، پلی اوره ، سدیم و کلسیم. به تازگی، گریس قوام دهنده نوع پیچیده به دست آوردن محبوبیت. آنها در حال به دلیل نقاط انداختن بالا و توانایی حمل بار و حمل عالی خود انتخاب شده است.

گریس مجتمع ها با ترکیب صابون های فلزی معمولی با یک عامل کمپلکس ساخته شده است. گریس پیچیده ترین به طور گسترده ای مورد استفاده قرار لیتیوم بر اساس است. این با ترکیبی از صابون لیتیم معمولی و با وزن مولکولی اسید آلی کم به عنوان عامل کمپلکس ساخته شده است.

 

پرپشت کننده غیر صابونی نیز به دست آوردن محبوبیت در کاربردهای خاص مانند محیط های با درجه حرارت بالا. بنتونیت و آئروژل سیلیسی دو نمونه از پرپشت کننده که در دمای بالا ذوب نمی باشد. است وجود دارد یک تصور غلط، با این حال، که حتی اگر قوام دهنده ممکن است قادر به مقاومت در برابر دمای بالا، روغن پایه به سرعت در دمای بالا اکسید خواهد شد، بنابراین نیاز به یک بازه روانکاری مکرر.

 

مواد افزودنی

 

مواد افزودنی می تواند چندین نقش در یک گریس روان کننده بازی. این در درجه اول شامل افزایش خواص مطلوب موجود، سرکوب خواص نامطلوب موجود، و موجب خواص جدید. مواد افزودنی رایج ترین اکسیداسیون و زنگ مهار کننده، فشار شدید، ضد فرسایش ، و عوامل اصطکاک کاهش می باشد.

 

 علاوه بر این مواد افزودنی، گریس و روغن صنعتی مرز مانند دی سولفید مولیبدن (MOS 2) و یا گریس گرافیت ممکن است در چربی به حالت تعلیق برای کاهش اصطکاک و سایش بدون واکنش های شیمیایی نامطلوب به سطوح فلزی در طول بارگذاری سنگین و سرعت کم.

 

تابع

 

عملکرد گریس صنعتی است که در تماس  باقی می ماند و روان حرکت سطوح بدون نشت تحت نیروی جاذبه، عمل گریز از مرکز و یا در حال از تحت فشار فشرده. نیاز عمده عملی آن است که آن را در تمام درجه حرارت آن در طول استفاده از تجربه حفظ خواص آن تحت نیروهای برشی.

 

بازرسی قبل و بعد از کار با تاور کرین

 

قبل از تهیه ( خرید یا اجاره تاورکرین ) باید از اصالت آن ( اصالت قطعات و تجهیزات ) اطمینان حاصل نمود.

 

هنگام نصب تاورکرین و جک پالت  باید توصیه های فنی و ایمنی سازنده را رعایت کرده و همچنین مقررات نگهداری و تعمیرات بازرسی توصیه شده را در طول زمان بهره برداری باید به کار برد.

 

زمانی که برای تاور ریل گذاشته می شود باید آن را تراز نموده و محکم به تراورس زیرین بسته شده باشد درانتهای ریلها در هر دو زرف ریل موانعی مناسب نصب شود تا از بیرون رفتن اتفاقی یا اشتباهی دستگاه جلوگیری شود.

 

وزنه های تعادل باید مطابق دستور العمل سازنده نصب شده باشد و به طور مرتب بازرسی شود.

 تاور های ثابت روی پایه بتونی نصب شده و به وسیله پیچ های نگهدارنده که در آن کار گذاشته شده است به طور محکم شاسی تاور توسط مهره ها به آن بسته شده باشد.

دکل تاورهای ثابت در صورتیکه مقدور باشد به ستون یا اسکلت یا بنای مطمئن بسته شود.

کمربند باید مطابق کاتالوگ دستگاه و دستورالعمل سازنده استفاده شود.

 

کلیه نکات فوق توسط سرپرست ایمنی کنترل و در چک لیست ایمنی جرثقیل ثبت می گردد.

همچنین سرپرست ایمنی و سرپرست فنی کارگاه موظفند که کلیه ادوات و تجهیزات جرثقیل را کنترل کرده و آن را در چک لیست ایمنی جرثقیل ثبت نمایند.

 

بازرسی قبل از کار و بعد از اتمام کار

 

1- همچنین قبل از شروع به کار باید مسیر حرکت تاور را از نظر محکم بودن ریلها، عدم انحراف ریل ها، عدم وجود موانع، فرو رفتگی در مسیر ریلها بازدید نماید.

 

2- عملکرد سوئیچ های محدود کننده ارتفاع بار، آژیر اضافه بار و ترمزها را تست کرده و از عملکرد آن اطمینان حاصل شود و همچنین آموزش های لازم را به اپراتور جرثقیل بدهد تا قبل از شروع به کارروزانه اقدامات فوق را انجام دهد همچنین موظف است که بعد از پایان کار اقدامات زیر را انجام دهد.اپراتور جرثقیل و جک پالت باید دارای گواهینامه اپراتوری تاور کرین بوده و آموزش های لازم را دیده باشد.

 

3- بعد از اتمام کار مطمئن شوید که بار از روی قلاب برداشته شده و قلاب را تا آخرین نقطه بالا بیاورید.

 

4- کالسکه را قفل کنید و بوم کرین را در جهت چرخش آزاد بگذارید به طوری که خود در جهت باد قرار خواهد گیرد.

 

5- درب و پنجره کابین فرمان را قفل کنید و برق آن را قطع کنید.

 برق تغذیه اصلی کرین را از پایین و تابلوی آن قطع کنید که مسئول ایمنی موظف به کنترل مسائل فوق و ثبت آن در چک لیست ایمنی جرثقیل می باشد

 

ظروف مناسب برای نگهداری مواد غذایی

ظروف شیشه‌ای، فلزی وکاغذی، مناسب برای نگهداری موادغذایی گرم

 

یک کارشناس مسئول مواد غذایی:

 

شفافیت ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی، دلیلی برمناسب بودن آن نیست

 

کارشناس مسئول بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ظروف یکبار مصرف و لیوان کاغذی  را برای نگهداری مواد غذایی با درجه حرارت بیش از 60 درجه سانتیگراد مناسب ندانست و افزود: هم اکنون دنیا در حال حرکت به سمت استفاده از ظروف آلومینیومی است.

 

مهندس اعرابی در گفت وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این که هر محصولی که در مجاورت مواد غذایی نگهداری می‌شوند، باید از درجه غذایی (food grade ) برخوردار باشد.

 اظهار کرد: نگهداری مواد غذایی گرم در مجاورت ظروف پت به آزاد سازی منومرها و ترکیب آن با محتویات ظروف منجر می‌شود که اثر سرطان‌زا و آلرژی‌زایی دارند.

 

وی با این توضیح که شفافیت و یا شیری رنگ بودن ظروف یک بار مصرف، دلیلی برای مناسب بودن این ظروف برای مصرف محسوب نمی‌شود.

 گفت: مصرف کنندگان باید صرفا به وجود و ثبت مجوز بهداشتی و مشخصات لازم از سوی وزارت بهداشت در بسته‌بندی‌های بزرگتر توجه کنند.

 

اعرابی گفت: بر اساس تعاریف استاندارد موجود، ظروف پلی پروپیلن و پلی اتیلن برای نگهداری مواد غذایی مناسب نیستند، از این رو در شرکت‌ های هواپیمایی با سیستم مدیریت کیفیت ایزو، برای سرو نوشیدنی‌ های گرم از ظروف کاغذی استفاده می‌شود.

 

کارشناس مسئول بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که فویل‌های آلومینیومی هم با امکان نگهداری حرارت در مواد غذایی ظروف مناسبی محسوب می‌شوند، افزود: مناسب ترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی به ترتیب ظروف شیشه‌ای، فلزی، کاغذی و در نهایت ظروف pet (پلی اتیلن تری فتالات) هستند.

 

اعرابی از ظروف پت و لیوان کاغذی  به علت تجزیه ناپذیر بودن آن به عنوان یک معضل محیط زیستی یاد کرد و در ادامه توضیح داد: در حالی که ظروف آلومینیومی در فعل و انعفالات ذوب کردن به خلوص اولیه بر می‌گردد؛ ظروف پت از گرانولهای پتروشیمی با هزینه پایین تولید می‌شود که هزینه بازیافت آن بالاست.

 

وی ظروف پت را محافظ خوبی حتی برای نگهداری مواد غذایی با ترکیبات شیمیایی ندانست و افزود: ظروف شفاف، منتقل کننده نور و مخرب مواد شیمیایی هستند.

 

کارشناس مسئول بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که چربی‌ها، روغن‌ها و ویتامین‌ها در اثر مجاورت با نور قابلیت تخریب دارند، گفت: برای حفظ و نگهداری خاصیت آبمیوه‌های حاوی ویتامین‌های مصنوعی و یا طبیعی باید از ظروف تیره رنگ استفاده می‌شود.

 

اعرابی در خاتمه نسبت به وجود پروانه ساخت به عنوان تاییدی جهت نظارت وزارت بهداشت بر خط تولید کارخانجات سازنده ظروف یکبار مصرف (pet) تاکید کرد.

 

فشنگ فوزیبل

 

فشنگهای فوزیبل مولد بخار که به عنوان وسیله اضافی برای اعلام خطر کم شدن سطح آب به کار می رود باید در فواصلی که از 12 ماه تجاوز نکند تعویض گردد و پوسته فشنگ نباید مجدداً مورد استفاده قرار گیرد.

 

در مولدهایی که فشار آنها از 5/17 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع زیادتر باشد نباید فشنگ فوزیبل به کار برد.

 

فشنگهای فوزیبل در مولدهای بخار و دیگ بخار که با آتش کوره عمل می کند باید در بالاترین نقطه کوره که در معرض حرارت مستقیم باشند نصب گردند.

 

درصورتی که در مولدهای بخار فشنگ فوزیبلی به کار رود که با بخار عمل می کند باید این فشنگ در همان سطحی قرار گیرد که معمولاً فشنگ فوزیبل آتشی نصب می شود.

 

 

سیستم کنترل خود کار سطح آب

 

مولدهایی که بعد از تصویب این آیین نامه ساخته و نصب می شوند باید مجهز به دو دستگاه سیستم خود کار (الکتریکی یا الکترونیکی ) کنترل سطح آب باشد به طوریکه بتوانند مراحل زیر را کنترل نمایند:

 

 الف - روشن کردن پمپ تغذیه جهت تامین کمبود آب و خاموش کردن آن بعد از تامین آب لازم .

 

 ب - در صورتی که پمپ تغذیه آب در دیگ بخار  روشن نشده و سطح آب مولد از حد مجاز پایین تر برود سوخت مشعل قطع گردد.

 

 ج - چنانچه پس از قطع سوخت باز هم پمپ عمل ننماید منجر به قطع و خاموش نمودن کل سیستم مشعل گردد.