آشپزخانه ای آرام با چیدمانی مناسب
آشپزخانه یکی از مهمترین فضاهای هر خانه است که لزوم برقراری آسایش و راحتی در آن ضروری به نظر می رسد .
یکی از راه های ایجاد آرامش در این فضا چیدمان مناسب وسایل در آن می باشد.
در گذشته فضایی در خانه ها قرار داشت به نام مطبخ ، که از فضای زندگی شخصی جدا بود و در فضای عمومی قرار داشت که چند خانواده در یک خانه از آن استفاده می کردند.
مطبخ در گوشه ای از خانه های چهارگوش قرار داشت ،فضایی سیاهرنگ که به علت استفاده از زغال و هیزم برای تامین گرمای مورد نیاز پختن و دود حاصل از آن ایجاد می شد یکی از عللی که فضای مطبخ جدای از اتاق ها قرار داشت همین دود حاصل از پخت و پز بود ( به علت نبود هود آشپزخانه صنعتی
) و علت دیگر نیز محصور بودن فضای فعالیت بانوان.
اما حالا به جرات میتوان گفت که تمام آشپزخانه ها مشرف به پذیرایی است بدون هیچ پوشش جداکننده ای ، از علل نزدیکی آشپزخانه میتوان به کمبود فضا و حذف دود سیاهرنگ هیزم و زغال و تغییر رفتار زندگی اشاره کرد.
از گذشته و شکل کلی که عبور کنیم به استاندارد های امروزی می رسیم. مکان اجاق گاز ، یخچال و سینک ظرفشویی که به مثلث آشپزخانه معروف است در آشپزخانه بسیار پراهمیت است.
نقش اصلی را در آشپزخانه این سه وسیله ایفا می کنند که سه جزء لاینفک آشپزخانه ها هستند اجاق گاز ، یخچال و سینک ظرفشویی باید در سه راس یک مثلث فرضی در آشپزخانه قرار داده شوند.
مکان اجاق گاز ، یخچال و سینک ظرفشویی که به مثلث آشپزخانه معروف است در آشپزخانه بسیار پراهمیت است.
نقش اصلی را در آشپزخانه این سه وسیله ایفا می کنند که سه جزء لاینفک آشپزخانه ها هستند اجاق گاز ، یخچال و سینک ظرفشویی باید در سه راس یک مثلث فرضی در آشپزخانه قرار داده شوند.
البته در پاره ای از اوقات که فضای آشپزخانه بسیار کوچک است و این اجازه به ما داده نمی شود و ممکن است این قانون نادیده گرفته شود.
نکته مهم این است که اندازه های استاندارد بنابر اندازه های فیزیولوژیکی هر فرد مشخص می شود .
اما به طور مختصر استاندارد های عمومی بر این استوار است که ارتفاع سطح پیشخوان کابینت از زمین حدود 90 cm
و فاصله افقی از در کابینت تا کابینت روبرو و یا هود صنعتی
و یا هر چیز دیگر حداقل 76 cm باشد تا فرد به راحتی ازپیشخوان و کابینت ها استفاده کند.
وظایف اصلی روغن موتور ؛ روان سازی قسمتهای متحرک موتور ، به حداقل رساندن اصطحکاک و فرسایش ، کمک به کاهش حرارت و به خود گرفتن کثافات ، ذرات معلق و رسوبات لجنی حاصل از احتراق می باشد.
بدلیل اینکه روغن موتور باید این چند کار پیچیده را به طور همزمان انجام دهد ، یک فرمولاسیون شیمیایی پیچیده را می طلبد ، اما شما برای آنکه بدانید روغن موتور چگونه عمل می کند ، چگونه رده بندی می شود و چگونه باید نوع صحیح آنرا برای خودرویتان برگزینید ، نیاز به شیمیدان و یا مهندس شیمی بودن ، ندارید.
کافی است با انواع مختلف روغن صنعتی موتور ، رده بندیهای آن و علائم و اختصاراتی که برای آن استفاده می شود ، آشنا باشید.
انواع روغنها:
در حال حاضر روغنهای موتور خودروها به ۳ نوع کلی تقسیم می شوند :
الف : مینرال ( ارگانیک)
ب : سنتتیک
ج : نیمه سنتتیک (Premium)
الف مینرال :
روغنی است که بر پایه نفت خام ساخته می شود و همان روغنی است که سالهاست در خودروها بکار برده می شود و همه ما با آن آشنایی داریم.
ب - سنتتیک :
روغنی است که از ترکیبات شیمیایی یا پولیمراسیون هیدروکربنها (Olefins ) تولید می شود و نه با تصفیه نفت خام ، این نوع روغن ، اولین بار برای موتورهای جت بکار گرفته شد که بدلیل مزایایی که این نوع روغن نسبت به نوع مینرال داراست در سالیان اخیر مصرف آن در خودروها نیز فزونی یافته است.
روغنهای سنتتیک انواع مختلف با مواد تشکیل دهنده متفاوتی دارند که این امر آنها را از لحاظ کیفیت و نوع مصرف نیز با یکدیگر متمایز می سازد ، از بین صدها نوع روغن سنتتیک با فرمولاسیون های مختلف که هر یک محاسن و معایبی را نیز دارا هستند ، نوعی که بر پایه Polyalphaolefins یا به اختصار ( PAO ) ساخته می شود و مقادیر کمی هم Ester در خود دارد ، دارای کارآیی و مقبولیت بیشتری است.
از مزیت های اکثر روغن های سنتتیک می توان موارد زیر را ذکر کرد :
۱- کاهش مصرف روغن صنعتی وارداتی بدلیل عمر بیشتر روغن
۲- غیر خورنده و غیر سمی بودن
۳- تبخیر شوندگی پایین
۴- دمای سوختن بالا
۵- مقاومت در برابر اکسیداسیون بالا
۶- دارا بودن شاخص ویسکوزیته بالا به صورت طبیعی ( عکس العمل سریع در مقابل تغییرات دما(
۷- کاهش مصرف سوخت تا ۲/۴ درصد
۸- نقطه روان شدن پایین
۹- قابلیت استفاده از روغن های با گستره ویسکوزیته زیاد بدون نگرانی از شکست پلیمرها
عیب این نوع روغنها نیز ، قیمت بالای آنها و عدم تطابق کامل با موتورهای با تکنولوژی قدیمی است
پرده هوای گرم صنعتی کاملا" فشار قوی با قدرت پرتاب بالا
پرده هوا همچون درب نامرئی محیط داخل و بیرون را به 2 ناحیه مستقل تقسیم می کند تا میزان هوای مطبوع داخل حفظ شود.
هواخالصتر شده و از هدررفتن هوای سرد یا گرم داخل جلوگیری شود، گرمای تابستان، سرمای زمستان،گردو خاک،حشرات،دود و بوهای نامطبوع همه بیرون می مانند
پرده هوا ی گرم صنعتی فشار قوی در ظرفیتهای مختلف جهت درهای با ابعاد مختلف و ارتفاع زیاد وکاربردهای مختلف و اماکن مختلف (مسکونی و اداری و تجاری و صنعتی ) طراحی شده این پرده ها در دو نوع افقی و عمودی زن موجود می باشد.
مولد حرارتی این پرده ها 2 مدل می باشد:
1) با کوئل گرمائی8 و 14پره در هر اینچ با ردیفهای مختلف ساخته شده از لوله مسی 5/8 اینچ و فین آلومینیومی .
2) همانند کوره های ساخت این شرکت می باشد که منبع حرارتی آن مشعلهای گازسوز و گازوئیل سوز یا دوگانه سوز می باشد.
دمنده ها از نوع فن های گریز از مرکز مدلهای Backward,Forward,Airfoil دو طرفه ساخت این کارخانه میباشد.
که تمامی آنها بصورت استاتیکی و دینامیکی بوسیله دستگاه کامپیوتری مطابق استانــدارد ASHRAE AMCA 51-1985 بالانس می شود بر حسب نوع انتخاب بکار گرفته می شود.
بدنه این دستگاهها بوسیله رنگ زینک ریچ میانی و رنگ صنعتی مخصوص رویه پوشش داده می شود.
نازل های خروجی توزیع هوا ی این دستگاه ها و تولید کننده پرده هوا و ساخت مخصوص این شرکت بوده تا بتواند هوای خروجی را با سرعت مناسب پرتاب کند.
این مطلب، شما را با توصیههای مهمی از همین قبیل آشنا میکند:
آشپزی و کمردرد
تهیه غذا وقتگیر است.
شاید یک آشپز به این نکته دقت نکند که مدتهاست روی پاهایش ایستاده و آنقدر حواساش به تهیه غذا بوده که فراموش کرده ستون مهرههایش در یک حالت ثابت و تحتفشار است.
اگر آشپزها و همه کسانی که بهدلیل شرایط کاریشان مجبورند مدتها روی پا بایستند به این نکته دقت نکنند و اصول صحیح ایستادن را ندانند، قطعا دچار کمردرد و پادرد خواهندشد.
صاف بایستید و قوز نکنید.
هر از چندگاهی پاهایتان را جابجا کنید و اگر مجبورید بالای سر غذایی بمانید، یک چهارپایه کوتاه یا جعبه زیرپایتان بگذارید و بهطور متناوب پاهایتان را روی آن قرار دهید تا راستای ستون فقرات شما عوض شود و مدام به یک نقطه فشار نیاید.
اگر در مورد درست ایستادن خود شک دارید، به دیوار تکیه دهید و سر و باسن خود را به دیوار بچسبانید.
حالا باید بین مهرههای گردن تا دیوار و بینمهرههای کمر و دیوار حدود پنج سانتیمتر فاصله باشد.
چانه را به گلو نزدیک کنید.
سرشانهها نه بالا باشند نه افتاده. هیچ خمی به جلو، عقب یا طرفین نباید در ستون مهرههایتان باشد. شاید همین تمرین ساده، خستگی ناشی از ایستادن مداوم را کم کند.
بررسی ها نشان داده کسانی که به شغل آشپزی در محیطهای بسته و بدون تهویه مشغول بودهاند بعد از گذشت چند سال دچار تنگی نفسهای شبه آسم شدهاند
آشپزی و مشکلات تنفسی
نسبت به تهویه محیط آشپزخانه وهود آشپزخانه صنعتی
دقت کنید. از باز بودن پنجره یا درست کار کردن هود یا هواکش آشپزخانه مطمئن شوید.
استنشاق بخارهای غذا بهخصوص هنگام داغ شدن روغن و سرخ کردن موادغذایی در درازمدت به سلامت مجاری هوایی شما آسیب میزند.
کسانی که به شغل آشپزی در محیطهای بسته و بدون تهویه مشغول بودهاند بعد از گذشت چند سال دچار تنگینفسهای شبهآسم شدهاند.
آشپزی و سوختگی
گاهی ممکن است بهدلیل اینکه عجله دارید یا گمان میکنید قادرید ظرف داغ را به سرعت جابجا کنید، در استفاده از دستگیرههای مناسب اهمالکاری کنید، اما سوختگی پوست از هر درجهای که باشد، دردسرساز است.
حتما هنگام آشپزی از دستگیرههای مناسب shahrokhi
استفاده کنید و اگر از فر استفاده میکنید، دستکش مخصوص فر را بپوشید
اگر به هر دلیل، پوست با ظرف یا بخارهای داغ تماس پیدا کرد، باید بلافاصله محل سوختگی را زیر آب سرد بگیرید.
اگر تاول ایجاد شد، نباید آن را دستکاری کنید و بترکانید.
استفاده از پماد زینکاکساید بلافاصله پس از شستشوی پوست با آب سرد نیز کمککننده است.
بد نیست در آشپزخانه پماد زینکاکساید داشته باشید. سوختگیهای جدیتر معاینه طبی میخواهد.
مدل |
ولتاژ (VAC) |
فرکونسی (Hz) |
قدرت (Watt) |
مساحت تحت پوشش |
دور فن (RPM) |
جریان هوا (cbm/h) |
افت فشار (Pa) |
صدا |
حجم آب |
سایز |
میزان تعدیل دما |
قیمت |
|
220-240 |
50/60 |
125-135 |
11.0-11.5 |
1200-1250 |
40-43 |
- |
- |
- |
- |
- |
5.000.000 |
FDA1212X2-FM |
220-240 |
50/60 |
170-180 |
11.0-11.5 |
1700-1780 |
41-44 |
- |
- |
- |
- |
- |
6.000.000 |
FDA1215X2-FM |
220-240 |
50/60 |
250-265 |
11.0-11.5 |
2050-2170 |
42-46 |
- |
- |
- |
- |
- |
7.900.000 |
مشخصات پرده هوای
تجاری:
پرده هوا صنعتی وسیله ای است که برای جدا کردن
دو فضا از یکدیگر استفاده میشود. معمول ترین شکل پرده هوا یک فن رو به پایین است
که بالای سردر، مثل ورودی ساختمان نصب می شود.
پرده
هوا به منظور بیرون نگه داشتن هوای بیرون و جلوگیری از ورود هوای سرد بیرون و
ترکیب آن با هوای گرم داخل ایجاد شده توسط پرده هوا، استفاده می شود.
انواع غیر گرمایی پرده هوا معمولاً به منظور تماس انبارهای سرد و اتاقهای یخچال به کار گرفته می شوند.
جریان هوا ما بین در به نیروی باد، اختلاف درجه
حرارت و اختلاف فشار بستگی دارد.
پرده هواها به منظور ذخیره سازی انرژی از طریق کاهش انتقال بین دو فضا به کار می روند، اگرچه دری که خیلی خوب پوشیده و عایق بندی شده باشد موثرتر خواهد بود، که حتی از ترکیب این دو هم میشود استفاده کرد;
بدین گونه که وقتی در باز است پرده هوا روشن میشود و جریان هوا از داخل به خارج و بالعکس به حداقل میرسد.