اگزوزفن رادیال یوتی لی تی (تیپ پروانه فن بکوارد Backward) با پره های خمیده به عقب درمدلهای کوپل مستقیم
انواع فن سانتریفیوژ (با پره های خمیده به عقب) با ظرفیت های مختلف و قابلیت ایجاد فشار متوسط و بالا برای مصارف مختلف صنعتی، قادر به جابجائی هوا در شرایط های گوناگون و انواع سیال آلوده با درجات متفاوت میباشد.
این نوع فن سانتریفوژ جهت تخلیه هوا مانند
یا هوارسانی درتمام موارد حتی انتقال مواد پودری یا ذره ای (غبار سبک) قابلیت استفاده وسیع دارند.
تک پره ها در این مدل پهن و همگی روبه عقب بوده و جهت چرخش پروانه بکوارد (خمیده به عقب) در مقایسه با پروانه های فوروارد (خمیده به جلو) بدین صورت است که پره ها در این نوع روبه عقب بوده و در خلاف جهت چرخش پروانه می باشد.
در ضمن در مدل پروانه بکوارد، تک پره های پروانه میتواند بصورت تخت، دارای انحنا و یا با مقطع ایرفویل ساخته شود.
فن سانتریفوژ با پره های خمیده به جلو
این نوع فن سانترفیوژ که بیشتر معروف به مدل کولری بوده و با نصب تک پره های باریک به تعداد زیاد بر روی دیسک پروانه شکل می گیرند و عموما در دو نوع ورودی یک طرفه single inlet یک طرف مکش و ورودی دو طرفه Double inlet دو طرف مکش قابل ساخت میباشند.
تفاوت پروانه های فوروارد (خمیده به جلو) جهت چرخش پروانه و تعداد بالهای پروانه می باشد.
که (در مقایسه با پروانه خمیده به عقب) تعداد بالک ها بیشتر و عرض آن ها کمتر است و مهم ترین مصارف آن ها در تامین هوا یا هوا رسانی و یا تخلیه هوا با حجم های بالا و دور پروانه پایین و جهت چرخش رو به جلو با فشار و راندمان متوسط بوده .
و قابل استفاده در هواسازها، تامین هوای فشار مثبت، فن پرده هوا، محیط های مرطوب (مانند گلخانه و سالن های تولید قارچ و...) دمنده و مکنده بین کانال با حجم کم (درمحیط هائی که الزاما میبایست با حداقل دسیبل صدا و تامین راندمان مورد نیاز باشند.
مانند مکان های اداری و ساختمان های قدیمی که امکان کانال کشی و طراحی سیستم تهویه نوین نمی باشد) و shahrokhi
که دارای گرد و غبار متوسط می باشند کاربرد وسیعی دارند.
حتی وقتی هوا سرد است، بهتر است پنجرهها را مدتی باز کنید تا هوای تازه وارد خانه شود.
بهخصوص اگر در حال تمیز کردن خانه، آشپزی کردن یا نقاشی کردن اتاق هستید.
گردگیری وسایل خانه
تمیز باشید
شاید وسوسه شویم که گاهی خانه را به حال خودش رها کنیم و هر روز به فکر تمیز کردن آن نباشیم، ولی تمیز کردن خانه به طور منظم، میزان مواد حساسیتزا و آلرژیزای آن را کم میکند.
بهتر است از پارچههای مرطوب استفاده کنید و از پارچههای ابری برای گردگیری استفاده نکنید (تا ذرات پارچه در هوای اتاق پخش نشود).
جاهای دور از دسترس مثل گوشههای سقف اتاق، جلوی پنجره ها و بالای یخچال و فریزر و هود آشپزخانه صنعتی
را فراموش نکنید.
بهتر است از مواد شوینده ملایم (نه قوی) با حداقل مواد آلرژیزا استفاده کنید.
در ضمن از جاروبرقی استفاده کنید (به جای جارو دستی) تا گردوخاک در اتاق پخش نشود.
ورود حیوانات اهلی ممنوع
اگر در خانهتان حیوان اهلی نگه میدارید، احتمال اینکه این حیوانات زمان بیشتری را در داخل اتاق بگذرانند در زمستان بیشتر است.
این به این معناست که میزان بیشتری از مو و پشم حیوانات در فضای خانه معلق خواهند ماند. راهحل ساده است؛ به طور منظم موهای حیوانات خانگیتان را کوتاه کنید. در ضمن یادتان باشد بهتر است هیچ حیوانی به اتاق خوابهای خانه شما وارد نشود.
با دقت خرید کنید
اگر قصد دارید دکوراسیون خانهتان را تغییر دهید، حتما در زمان خرید وسایل به نکتههای مربوط به تمیز بودن هوای خانه دقت کنید:
سعی کنید پردههای خانه خود را حتیالامکان فیکس (ثابت) کنید، زیرا هر بار حرکت دادن پردهها میتواند گردوغباری را در هوا پراکنده کند
از پارچههای با سطح صاف برای پردههای خانه استفاده کنید تا تمیز کردن آنها راحت باشد و میزان گردهپراکنی پارچهها بهحداقل برسد.
از مواد تمیزکنندهای استفاده کنید که فاقد ماده فرمالدئید باشند.
در ضمن برخی گیاهان سبز میتوانند به بهوبد کیفیت هوای خانه کمک کنند.
باز کردن پنجره های اتاق
پنجرهها را باز کنید
حتی وقتی هوا سرد است، بهتر است پنجرهها را مدتی باز کنید تا هوای تازه وارد خانه شود، بهخصوص اگر در حال تمیز کردن خانه، آشپزی یا رنگ کردن اتاق هستید.
اگر هوای بیرون خانه خیلی سرد است، میتوانید با چرخاندن پارچه مرطوب در خانه به جریان هوا کمک کنید. در ضمن یادتان باشد حتما در زمان آشپزی هود آشپزخانه یا هواکش را روشن کنید. اگر این کار را نکنید ذرات سمی معلق در هوا، روغن و دود در هوای خانهتان باقی میماند و هوا را آلودهتر میکند.
دستگاههای تصفیهکننده هوا
شاید دوست داشته باشید یک تصفیهکننده هوا shahrokhi
برای خانهتان بخرید. امروزه از تصفیهکنندههای بسیار کوچک تا سیستمهای پیچیده در دسترس هستند، اما محصولی بخرید که با اندازهی خانه شما تناسب داشته باشد و عملکرد آن نیازمند تنظیم دقیق و پیچیده نباشد، در ضمن در مورد فیلترهای دستگاه و زمان تعویض آنها اطلاعات کامل جمعآوری کنید.
اگر خانهتان سیستم حرارت مرکزی یا دستگاههای گرماده الکتریکی دارد، حتما در مورد فیلترهای آنها هم دقت کنید. دستگاههای جدید حرارت مرکزی، قابلیت نصب فیلترهای الکتریکی دارند که میتوانند توسط جریان الکتریسیته، ذرات معلق هوا را جذب و پاک کنند.
شمعها، سیگار، خوشبوکنندههایی مثل عود و فانوسها همگی مواد آلودهکنندهای را به هوای اتاق اضافه میکنند و حتی ممکن است مشکلات جدی برای سلامت را باعث شوند
خشکشویی فراموش نشود
یادتان باشد هر تکه پارچهای میتواند گردوغبار و مواد آلرژن را در هوا پراکنده کند. برای همین به طور منظم پردههای خانه، پردههای پارچهای (یا پلاستیکهای مصنوعی) حمام و دستشویی، روتختیها و ملحفهها را بشویید. شستوشو را با درجه بسیار بالای آب انجام دهید. در ضمن یادتان باشد هر جنس پارچهای که خریداری میکنید (از جمله لباسها) را حتما قبل از پوشیدن بشویید. برای شستوشوی پردهها، حولهها و ملحفهها، پتوها و روتختیهای خانه میتوانید از خشکشویی استفاده کنید، البته به شرطی که مطمئن باشید مغازه خشکشویی از مواد شوینده حاوی مواد مضر و سمی استفاده نمیکند.
خوشبوکننده هوا
خوشبوکنندههای صنعتی و معطرکنندهها میتوانند شامل مواد آلودهکننده معلق باشند. برای اینکه مواد شیمیایی را در داخل خانهتان پخش نکنید، میتوانید یک خوشبو کننده خانگی از مخلوط دارچین و میخک بسازید که بوی ماندگاری دارد، همچنین میتوانید از روغنهای مرطوب گیاهی که البته به صورت خالص و نوترکیبی باشند استفاده کنید. مواد ترکیبی ممکن است حاوی آلرژنها باشند، اما روغنهای خالص عموما اینگونه نیستند.
رطوبت را کم کنید
گردوغبار، قارچها و میکروبها در آب و هوای مرطوب بیشتر رشد میکنند. برای همین سعی کنید، میزان رطوبت خانهتان زیر 50 درصد باشد. در ضمن سعی کنید امکان تهویه هوا را در مناطق مرطوب خانه فراهم کنید، این مسئله بهخصوص در حمام و دستشویی لازم است. با این شیوه از بسیاری از آلودگیها و آلرژیزاها دور میمانید.
شمع و فانوس نسوزانید
شمعها، سیگار، خوشبوکنندههایی مثل عود و فانوسها همگی مواد آلودهکنندهای را به هوای اتاق اضافه میکنند و حتی ممکن است مشکلات جدی برای سلامت را باعث شوند. برای اینکه خانهتان هوایی تمیز داشته باشد، بهتر است از شمعهای کم دود (مثلا آنهایی که از نوع غیرمعطر هستند) استفاده کنید. اگر از شومینه هیزمی استفاده میکنید سعی کنید از چوبهای کاملا خشک استفاده کرده و شومینه را هم بهطور منظم تمیز کنید.
خطرات استفاده از ظروف فومی برای نگهداری نوشیدنی داغ
اگر چه ظروف فومی به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی بر ظروف کاغذی ارجحیت دارند، اما بی خطر نیستند.
ظروف فومی در تماس با مایعات داغ، می توانند برخی سرطان ها و سایر مشکلات سلامتی را ایجاد کنند، زیرا ماده پلی استایرن موجود در لیوان های فومی، در مواجهه با گرمای زیاد و استفاده در ماکروویو، ذوب و شکسته شده و مواد شیمیایی مانند بنزین و استایرن را به داخل مایع می رساند.
در نتیجه نوشیدن این مواد شیمیایی، بستر مناسبی را برای ابتلا به انواع سرطان ها و بیماری ها فراهم می کند .
هم چنین مواد شیمیایی موجود در این ظروف و دستگاه لیوان کاغذی منجر به مشکلات زیر خواهد شد:
- سرطان سینه
- سرطان پروستات
- مشکلات تیروئید
- بی نظمی های قاعدگی زنان
- خستگی عمومی
- سردرد
- افسردگی
- مشکلات کلیوی
- سوزش پوست و چشم
- مشکلات گوارشی
- هموگلوبین کم
- ناهنجاری کروموزومی
- مشکلات سیستم لنفاوی
تذکر
- سعی کنید به صورت مداوم از ظروف پلاستیکی و فومی و لیوان کاغذی برای نگهداری غذا و مایعات استفاده نکنید.
- بهترین ظروف برای نگهداری مایعات و غذاهای داغ، ظروف شیشه ای هستند که به دلیل ساختارشان موادشیمیایی را وارد غذا نمی کنند و منجر به بروز سرطان نمی شوند.
همچنین از لحاظ اقتصادی مناسب ترند و قابلیت بازیافت نیز هستند.
پرده هوا همچون درب نامرئی محیط داخل و بیرون را به 2 ناحیه مستقل تقسیم می کند تا میزان هوای مطبوع داخل حفظ شود.
هواخالصتر شده و از هدررفتن هوای سرد یا گرم داخل جلوگیری شود، گرمای تابستان، سرمای زمستان،گردو خاک،حشرات ، دود و بوهای نامطبوع همه بیرون می مانند.
مزایا
فروش پرده هوا تولید جریان هوای یکسان و ثابت در تمام نقاط تحت پوششAirflow geometry
2-عملکرد فنی بالای دستگاه با صدای پایین High performance/Low sound level
3-دریچه خروجی هوای قابل تنظیم برای بهترین تاثیرAn adjustable air outlet grille
4- قابلیت تولید باد گرم با آب و جریان برق
5--جدا نمودن هوای داخل و خارج و جلوگیری از تبادل انرژی
6- ایجاد لایه فشرده موثر و قابل کنترل تا سطح زمین
7- جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و بو و حشرات
8- افزایش ضریب بهداشت محیط محل نصب
9- دارای ریموت کنترل، وزن کم،نصب آسان ، دارای دو دور مختلف می باشد.
10- پرده هوا مناسب برای مراکز درمانی و بهداشتی،صنایع غذایی و دارویی و مراکز تجاری و اداری و صنعتی و مسکونی
پرده هوای لوکس 3 گروه میباشد:
1- ساده
2- تولید گرما با برق
3- تولید گرما با آ ب
در شرایط کنونی که خانه های ما به اصطلاح قوطی کبریتی شده و افراد مجبورند در خانه هایی با متراژ کوچک زندگی کنند، جادادن اسباب و وسایل منزل هنری است که همه باید بیاموزند .
ما در مقالات متعدد این موضوع را مطرح کردیم که چگونه از فضاهای مختلف استفاده بهینه داشته باشید و حتی از زیر پله و دیگر فضاهای پرت هم بهره ببرید.
اگر شما هم برای خرید یخچال یا ماشین لباسشویی، نگران ابعاد آنها و همخوانی با محیط آشپزخانه هستید، این مقاله را بخوانید تا اطلاعاتی درباره اندازههای استاندارد لوازم و ابزار موجود در آشپزخانه به دست آورید.
هرچند آشپزخانه یک محل کار در داخل خانه به شمار میرود، ولی اتاقی است که کدبانوی خانه بیشتر اوقات خود را در آن سپری میکند؛
بنابراین طراحی آن باید در نهایت دقت انجام شود؛ ضمن اینکه اگر در داخل آشپزخانه میز ناهارخوری وجود داشته باشد، محلی مناسب برای جمع شدن افراد خانواده در کنار یکدیگر است و باید فضای مناسبی برای همه افراد فراهم آورد.
نحوه چیدن وسایل آشپزخانه و هود صنعتی
باید طوری باشد که فرد در هنگام کار از راست به چپ حرکت کند.
در طراحی آشپزخانه، نحوه استقرار کابینتها و لوازم باید بر حسب استاندارد باشد تا ضمن اینکه مقدار فضای چرخش و تردد را کاهش میدهد، فضای کافی برای حرکت آزادانه را نیز فراهم کند.
در صورت امکان، کار به حالت ایستاده باید به حداقل رسیده و وضعیت نامناسب بدن بر حسب کار، ارتفاع وسایل و اندازه بدن فرد کاهش یابد. تامین روشنایی نیز باید متناسب با سطوح کاری باشد.
آشپزخانه
نحوه چیدن وسایل آشپزخانه باید طوری باشد که فرد در هنگام کار از راست به چپ حرکت کند. این کارها عبارتند از: استفاده از سطوح نگهداری وسایل، آشپزی، تدارک مواد غذایی، شستوشوی ظروف در سینک و آبگیری ظروف.
• آشپزخانهها باید طوری ساخته شوند که در جهت شمال به شرق یا شمال به غرب بوده و مجاور باغهای گل و گیاه، سبزیجات و زیرزمین باشند.
• عموما آشپزخانه باید به دروازه باغ، در خانه، محل بازی بچهها و حیاط دید داشته باشند و از لحاظ داخلی متناسب با آبدارخانه، ناهارخوری و یک اتاق پررفت و آمد ساخته شوند.
• در یک آشپزخانه مهندسیساز، تمام وسایل، ثابت چیده میشوند و سطوح کاری و ذخیره مواد دارند. بهترین مواد مورد استفاده در آشپزخانه نیز، معمولا از جنس چوب (تخته چندلا)، نئوپان و پلاستیک است.
• استفاده از سینکهای ظرفشویی دو لنگه مناسبتر است، چون از یک طرف آن برای آبگیری ظروف و از طرف دیگر برای قرار دادن ظروف کثیف استفاده میشود.
•ماشین ظرفشویی باید در طرف راست یا چپ سینک قرار گیرد. اگر فضای آشپزخانه بسیار کوچک باشد، ساخت آشپزخانه فشرده، راهحل مشکل است. چون چنین آشپرخانههایی به فضای کمی نیاز دارند و متناسب با لوازم دیگر هستند.
• روی سطوح چوبی روباز را میتوان با پوششی از لاک چوب یا پلاستیک پوشاند.
• قفسههای آشپزخانه عموما بهصورت چوبی یا تختهای با روکش پلاستیکی هستند.
• استفاده از قفسههای فلزی برای قرار دادن قابلمه و ماهیتابه بهتر است.
•اگر فضای آشپزخانهتان کوچک است، بهتر است درهای کشویی یا تاشو نصب کنید، زیرا این درها در هنگام باز شدن، فضای زیادی اشغال نمیکنند.
• کابینتهای طبقهدار برای نگهداری ظروف بزرگ و سنگین یا وسایلی که از آنها به ندرت استفاده میشود، مناسب است.
•کابینتهای دیواری، عمق کمی دارند، بنابراین از سطوح کاری آنها میتوان بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. با گذاشتن ظروف چینی داخل این نوع کابینتها میتوان بدون خم شدن، آنها را برداشت.
• کمدهای یکسره بلند برای نگهداری مواد پاککننده، جارو و... مناسب هستند. ضمن اینکه میتوان یخچالهای خانگی کوچک، اجاق گازها یا ماکروویو را با ارتفاع مناسب روی آنها قرار داد.
سینکهای ظرفشویی و تختههای آبگیری ظروف، باید متناسب با داخل کابینتهای طبقهدار باشند، زیرا در داخل این کابینتها میتوان یک سطل زباله، ماشین ظرفشویی و حتی در صورت لزوم، یک آبگرمکن برقی جا داد.
• وجود دستگاه مکش هوا (هود) در بالای اجاق الزامی است، هودهای مکنده برای این کار بسیار مناسب هستند.
یک تفاوت عمده بین سیستم مکش هوا و سیستم چرخشی وجود دارد و آن اینکه در سیستمهای مکنده، باید حفرهای رو به بیرون تعبیه شود در حالی که هواکشهای چرخشی، تنها هوا را در فضا به جریان میاندازند؛
بنابراین، این سیستمها نسبت به سیستمهای چرخشی کارآمدتر بوده و بیشتر مورد توجه افراد واقع میشوند.
• برای ایجاد فضای کافی به منظور نگهداری و ذخیره مواد در آشپزخانه، باید به ابعاد کابینتها و لوازم داخل آنها و هود آشپزخانه صنعتی
توجه کرد.
• در میان اجاقهای گازی و برقی مدرن باید آنهایی را انتخاب کنید که طراحی متناسب با لوازم دیگر داشته باشند و در مجموع باعث سهولت روند کار در آشپزخانه شوند. در چنین محیطی باید از پریز به حد کافی استفاده کرد. به عنوان مثال، برای هر منطقه کاری و آمادهسازی مواد غذایی، یک جفت پریز کافی است.
• همچنین استفاده از میز های گرد در آشپز خانه های کوچک میتواند فضای کمتری را اشغال کند و مسیر رفت و آمد افراد را کمتر مسدود کند.
• همچنین از فضاهای خالی نیز می توانید توسط طبقه بندی کردن نهایت استفاده را ببرید .